Как да използвате естествени средства за контролиране на диабет по-добре

Диабетът може да бъде ефективно управляван с помощта на естествени природни съставки, каквито са билки при диабет.

Нещата, които предизвикат демона „Диабет“ са много фактори, заложени в ежедневието на всеки от нас. Начинът на живот, стрес и липсата на физически упражнения. Всичко това може да се превърне в хронично заболяване. Пациентите обикновено вземат антидиабетични лекарства, а ако техните нива на кръвната захар не се контролират, те могат да предизвикат инсулин. Въпреки че е трудно да се спре напълно приема на лекарството, трябва да се има предвид хроничния характер на заболяването.

Някои естествени средства като йога, могат да са в плюс за контролиране нивата на глюкоза естествено. Те съчетани с билки при диабет могат да отведат пациента към значително по-добри резултати. Не забравяйте обаче, да се консултирайте с вашия лекар преди да започнете каквото и да е лечение.

Някои средствата за защита от диабет предлагат и комбинация от алопатични и естествени средства. Такива могат да покажат драстичен спад на нивата на кръвната захар, които могат да бъдат опасни.

Ето и детайлите около някои билки за диабет, които са показали, обещаващи цифри и са приети за полезно антидиабетно действие.

sminduhСминдух – използва се в много храни. Има много ползи за здравето. Клинични изследвания показват, че хора с диабет тип 2 показват, приемали сминдух намаляват скоростта, с която се абсорбира захарта от стомаха по време на процеса на храносмилането. Оказва се още, че сминдуха може да стимулира клетките на панкреаса и да увеличи производството на инсулин. И двете действия се смята, че се дължат на действието на настоящата аминокиселина в сминдуха.

bittergourdРяпа, горчив пъпеш или екстракт от Крела:

Няколко проучвания са установили, че ряпа или екстракти Карела имат способността да намалят активността на ензима алфа глюкозидаза и това помага за намаляване на хипергликемия (увеличение в нивата на захарта), които обикновено следват от хранене. Това има инсулиноподобно действие и се смята, че се дължи на вещество, наречено полипептид-P.

Горчивият пъпеш е с установено, че съдържат растителни хранителни вещества, наречени „charantin“, които позволяват на глюкозата от кръвта, да се премести в мускулите, мастната (мастна) тъкан и черния дроб, понижават се нивата на кръвната захар при диабетиците

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *