Как да изберете билки за хемороиди

Много хора страдат от хемороиди, както и много хора не харесват, използващи лекарства и лечения, изкуствени и пълни с химикали, което прави подобни билкови лекарства по добра възможност.

За щастие, има голямо разнообразие от билки, които могат да бъдат използвани като средство за защита от хемороиди.

Centella_asiaticaЕдно популярно хемороидно средство, използвано от билкари е Centella Asiatica. Родината му са много източноевропейски страни като Нова Гвинея, Шри Ланка и други части на Азия, както и в някои части на Северна Австралия. В тези области билката е приета като обща билка за лечение на много други заболявания, както и се използва като средство за защита от хемороиди. Вземане на екстракт, който съдържа най-малко 70% тритерпенови киселини допринася с още една активна съставка и улеснява по-бързото възстановяване.

Корен на прах е друга изключително популярна съставка и билка срещу хемороиди, което е широко използвано от тези, които предпочитат естествени средства. Тя съдържа високи нива на алантоин, които помагат да се ускорят процесите на възпроизводство на клетки в телата ни естествено. Коренът билка е естествена противовъзпалителна билка от полза за лечение на хемороиди, защото спомага за намаляване на възпаление, причинено от хемороиди. То също допринася за свиване на хемороиди, които са от външната страна на ануса. Всичко това в съчетание прави някои хомеопатични продукти много ефективни и мощни за защита. Важно е обаче да се уверите, че съставът на билки за хемороиди ще бъде най-ефективната защита. За целта смесете прах с масло, като ленено семе, зехтин или рибено масло, за да направите паста. След това сместа се прилага директно към зоната около ануса докато самостоятелно попие в тъканите. Може да направите своя собствена паста от пресни или сушени билки или да закупите от билков магазин за хемороидни средство за защита. Има много други билки, които могат да бъдат използвани като хемороид ни средства за защита, както и алое вера.

aloeАлое вера – работи добре за подпомагане дискомфорта от хемороиди. Предлага се на гел алое вера и може да се прилага локално, за облекчаване на болката, причинена от хемороиди. Освен това, можете да пиете сок от алое вера, за да разхлаби стомаха.

 

 

A field of blooming dandelions creates a sea of yellow in a pasture in Barre, Vt., Friday, May 8, 1998. (AP Photo/Toby Talbot)

Глухарче – също помага като разхлабваща билка за хемороиди. Тази нейна способност я прави чудесно средство за защита.

 

 

 

nevenНевен – също е доста популярен като средство срещу хемороиди и се използва за облекчаване на възпалението и болката, причинена от хемороиди. Невенът може да се направи под вид на крем или паста и се използва локално. Могат да се правят и бани на тяло. Ако страдате от хемороиди, потърсете консултация от лекар.

Тази информация може да се използва за определяне от вас или вашия билкар, кой тип билкови хемороидни средства е точно за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *