Какво не знаем за холестерола и кой може да помогне

Известно е, че съществуват два типа холестерол – добър холестерол и лош холестерол. Холестеролът е съединение, от което тялото се нуждае, за да функционира правилно. По-голямата част от веществото се произвежда в черния дроб. Семейната история и генетиката играе роля в голяма част от цялата здравословна картина у човек. Това колко холестерол тялото произвежда има значение. В един все по-голям брой лица, управление на холестерола, без използване на лекарства е трудно. Лекарствата, най-често се използват за понижаване на LDL (липопротеин с ниска плътност или “лош”) холестерол, известни като статини наркотици

Тези лекарства, работят, като забавят производството на ензим така, че черният дроб използва тези количества холестерол неправомерно. Статин лекарствата могат да се окажат много ефективни при намаляване на броя на LDL холестерола при някои индивиди. Въпреки това, те са изключително виновни за производство на някои нежелани странични ефекти. Следователно, едни избират директно да пристъпят към лекарствата, а други към по-безобидният начин, чрез билки за холестерол.

Втората група постъпват правилно, защото решават куп други здравни въпроси и правят важни промени в начина на живот.

Билки понижаващи холестерола се продават и по дрогериите и под формата на добавки. Някои от чудесата на природата все още могат да ни изумят със своите способности за понижаване на LDL холестерола. Оказва се, че не само билки за холестерол помагат, а и някои храни, и подправки добавяни в храна и напитки. Такива могат да свалят нивата на лошия холестерол с 10% или повече. Дори и витамини за холестерол, като ниацин (витамин В3) се считат за полезни по някакъв естествен понижаващ резултат в борбата с холестерола. Въпреки това, като изключим тези добре известни лекарства, природата осигурява много други възможности за естествено намаляване на лошия холестерол. Не забравяйте обаче да се консултирате с вашия лекар преди да се опитва някои билки за холестерол, за да намалите рискът от потенциални странични ефекти или състояние на взаимодействия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *