Защо да избираме билки за високо кръвно пред лекарства

Навярно сте чували, колко много странични ефекти могат да имат лекарствата. Докато помагат на едно, вредят на поне 3 други органа. Ето, защо избрахме да насочим вниманието не към ползите на билки за високо кръвно, а към негативите от лекарства:

Тъй като лекарството за високо кръвно налягане е за дългосрочно, може ли издържа на странични ефекти, някои хора разбират това, избягват да приемат хапче при хипертония, а това е още по-опасно!

По-добра алтернатива е първо да следвате съветите на лекаря назначил правилното лечение. След като състоянието Ви се контролира, можете да използвате билки за високо кръвно налягане.

Добра техника е детоксикацияа. Тя има способност да помага да се неутрализират токсините от медикаменти. Ето защо, намалява странични ефекти от лекарства „наркотици“, предпазва черния дроб и бъбреците.

Преди това е още по-важно за вас да промените начина си на живот, като внимателно преминете към по-здравословен режим на хранене.

Как да се намали високото кръвно налягане естествено?

Имайте предвид следните точки дори да не сте на лекарства и билки за високо кръвно налягане.

  • Поддържайте теглото си в рамките на обхвата на вашето здравословно тегло;
  • Вземете по-малко мазнини и храна с холестерол;
  • Яжте по-малко сол;
  • Пийте по-малко алкохол;
  • Вземайте повече фибри;
  • Упражнявай се редовно;
  • Не пушете;
  • Управлявайте нивата на стрес и гняв.

Само с по-здравословно хранене и начин на живот, може да имате по-добри шансове за подобряване и дори избавяне от риска на хипертония.

Как билките помагат за подобряване на високо кръвно налягане?

Една от причините за хипертония е натрупването на мазнини и холестерол в стената на кръвоносен съд. Когато кръвоносните съдове са затворени от холестерол, сърцето изпомпва по-трудно, в резултат на по-високо кръвно налягане.

Съществуват блестящи билки за високо кръвно, които почистват шлаката по кръвоносните съдове и намаляват натрупаните мастни вещества холестерол и триглицериди.

Има билки, които могат да разтворят тромб (кръвен съсирек) и допълнително помагат за премахване на запушванията по кръвоносни съдове.

Билките за кръвно налягане помагат за разреждане на кръвта, което прави по-гладко протичането й и намаляване на стреса върху сърцето. По този начин тя помага за понижаване на високо кръвно налягане, естествено.

Стабилизатор на кръвното налягане

Понякога сърцето може да изпомпва твърде трудно и твърде бързо, защото вещества като алкохол и химикали, намерени в цигарите са още една причина за хипертония.

Има билки, които могат да стабилизират изпомпването със сила от сърцето. Билката адаптоген, например има уникална възможност да:

Намалява високо кръвно налягане, когато сърцето изпомпва твърде трудно

Да увеличава ниско кръвно налягане, когато сърцето е по-слабо.

Освен подобряване на хипертония, билки за високо кръвно помагат да се поддържа стабилно кръвно за дългосрочно. Те ефективно действат като превантивни билки срещу високо кръвно налягане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *