Билки за високо кръвно с доказан ефект

Високото кръвно е медицинско състояние със свой собствен термин – хипертония – и собствени изисквания за здравословен начин на живот, който да поддържа хроничното заболяване в норма и да не създава риск за пациента. Предимно, става въпрос за целесъобразен режим на хранене, но освен това, полезни биха били и билките за високо кръвно налягане, които допълнително да подпомагат поддръжката на общото здраве. Ето кои са най-добрите билки за високо кръвно с доказан ефект:

  1. Чай от глог

глог-за-високо-кръвноЧаят от глог е отлично средство за следене на кръвното и за хората с хипертония. Според изследванията две чаши глог на ден – сутрин и вечер – ще намалят риска от инфаркт, основно следствие от високото кръвно, с до 50%.

  1. Чубрица

    Любимата ни българска подправка е не по-малко ефикасна срещу високото кръвно. Трудно е обаче да си представим да слагаме по голямо количество от билката в ястията ни, защото ще придобият доста странен вкус. Затова можете да добавяте чубрица в други чайове с билки за високо кръвно, с което да подсилите ефекта им.

  2. Шипка

    шипка-билки-за-високо-кръвноНяма да повярвате, но родната шипка е една от най-ефикасните и тествани билки за високо кръвно. Чаят й е вкусен, така че нищо не ни пречи да си пийваме от него и да едновременно с това и да следим кръвното, и да подсилим имунитета.

  3. Черница

    Активните й съставки срещу високо кръвно са в листата на растението. Чаят от тях се приготвя, като се залеят 100 грама листа с 3 литра вряща вода. Посочваме по-голямо количество вода и черница, защото съвсем не е лоша идея да си приготвите от напитката за цяла седмица и всяка сутрин на гладно да я пиете. Така ще имате не само кръвно налягане в нормални граници, но и перфектен метаболизъм и силен имунитет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *