Билки за бял дроб

Не случайно, пушенето в заведенията по цяла Европа бе спряно. Защото бе доказано, че и пасивните ‘пушачи’ заболяват от сериозни нарушения в белия дроб. За съжаление обаче, този огромен орган в нашето тяло като площ и като значение е много чувствителен  и много лесно заболява от най-различни въздействия отвън. Природна аптека и растенията, които идват от нея се грижат за нас и чрез нашите предци, ние сме получили директен начин как да се лекуваме при проблеми – като използваме билки за бял дроб.

Заболяванията на бял дроб винаги са опасни, защото засягат директно дихателната система на човек. Затова те винаги са трудни като симптоми, които причиняват различни състояния. Тялото се стреми да се излекува, но често се налага и ние да помогнем. Медикаментите много често имат странични ефекти и вредят по различен начин на организма. Докато с билки за бял дроб, човек може да повлияе на заболяването и да изчисти напълно белите дробове. Разбира се, заболяванията са различни и изискват консултации, прегледи и правилна диагноза. Защото всяка билка е специфична, приготвя се и се взема по различен начин , според болестта и според начина, по-който може да помогне.

Иначе билки за бял дроб могат да се ползват за профилактика и за лечение. Особено чудесни са чай от билки при простуда или кашлица. Като осигуряват среда за отстраняване на вредните организми, засилват отхрачването и подобряват цялата дихателна система. Важното е че билките за бял дроб са достъпни. В България има много от тях в дива среда, но и като доказано помагащи билкови продукти, които също са чудесен лек, от медицинската практика на билколечението.  И не забравяйте при заболяване първо консултация и диагноза, след това билки и лечение. За да може да се излекувате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *